geotaggers poster

Regionalni program GeoTaggers

geotaggers poster

Zajednica geotagera se širi kroz region Balkana. Ovom prilikom se radujemo da vas pozovemo da nam se pridružite u augustu ove godine na 6-dnevni program u Prištini na kojem ćemo učiti i razmijeniti znanje iz oblasti geoinformacionih sistema i geografskih podataka.

GeoTaggers program je prilagođen za obuku studentica i ima za cilj širenje znanja o prikupljanju i analizi geografski referenciranih podataka fokusirajući se na pružanje potrebnih vještina za praćenje najnovijih dostignuća u oblastima generiranja geoprostornih podataka i povezanih tehnologija otvorenog koda.

Gdje? Priština
Kad? August 2022
Ko? Studentice koje su upisane na fakultete za geografiju, arhitekturu, urbanizam, sociologiju, geodeziju ili programiranje.

Kako se prijaviti?
Koristite link ispod i recite nam više o svojoj strasti prema geografskim podacima i GIS sistemima: https://forms.gle/dUTdngFkRUqxkEoP9

Rok za prijavu: 27. juli 2022

Dodatne informacije: Svi troškovi putovanja i smještaja će biti pokriveni.

Organizatori: Space SyntaKs sa sjedištem u Prištini u partnerstvu sa Laboratoriumom sa sjedištem u Tuzli i Open Labs Hackerspace sa sjedištem u Tirani.

GeoTaggers Regional za mlade žene finansira Fond za zapadni Balkan (WBF).

About

Welcome to OnyxPulse, your premier source for all things Health Goth. Here, we blend the edges of technology, fashion, and fitness into a seamless narrative that both inspires and informs. Dive deep into the monochrome world of OnyxPulse, where cutting-edge meets street goth, and explore the pulse of a subculture defined by futurism and style.

Search