UPSHIFT Bosna i Hercegovina

Ove godine, u sklopu projekta Dijalog za budućnost, organizuje se prva po redu UPSHIFT radionica u Bosni i Hercegovini.

UPSHIFT je inovativni program kreiran u sklopu UNICEF-ovog Ureda za inovacije koji kombinira vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i poduzetništvo kako bi se osnažili omladina i adolescenti da postanu društveni inovatori i poduzetnici.

Kroz kombinaciju radionica društvene inovacije, mentorstva, inkubacije te finansijski podsticaj, UPSHIFT ima za cilj da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

UPSHIFT je usmjeren na mlade i adolescente koji primjećuju probleme u svojoj lokalnoj zajednici i žele djelovati i pokrenuti pozitivne promjene. UPSHIFT metodologija je prilagođena mladima i upravo pruža potrebno znanje o tome kako pristupiti analizi i rješavanju ovakvih problema.

UPSHIFT omogućava mladima da prođu kroz tri dana radionice te razviju i implementiraju rješenje za prepoznati problem u svojim zajednicama. Na UPSHIFT-u tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine.

Svaki UPSHIFT u Bosni i Hercegovini biti će usmjeren na jednu regiju kako bismo se na pravi način posvetili mladima i adolescentima širom naše zemlje.

Prva UPSHIFT BiH radionica održava se od 27. – 29.marta 2020.godine u Hotelu Bjelašnica, na Bjelašnici, i usmjerena je na mlade s područja: Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Goražda, Visokog, Zenice, Zavidovića, Travnika, Jajca, Tuzle, Živinica, Kladnja i Lukavca.

Čast nam je biti dio ove priče i organizirati Prvu UPSHIFT radionicu u Bosni i Hercegovini, uz podršku UNICEF Bosna i Hercegovina i Dijaloga za budućnost.

Više detalja o ovom projektu i kako se prijaviti na UPSHIFT radionicu možete pročitati na oficijelnoj stranici projekta.