Prilika za studentice iz BiH – Prijave za WSA Univation su otvorene!

WSA Univation je interdisciplinarni program digitalnog poduzetništva, kao poseban segment unutar World Summit Awards inicijative, usmjeren ka studentima i studenticama te univerzitetskim projektima koji koriste digitalnu tehnologiju za rješavanje društvenih izazova.  Cilj ovog programa jeste pružiti platformu za mlade inovatore da predstave svoje ideje i razvijaju projekte koji imaju pozitivan uticaj na zajednicu i društvo u cjelini.

Ključne karakteristike WSA Univation programa uključuju:

  1. Podrška studentima i univerzitetskim projektima – Program podstiče studente da razvijaju digitalna rješenja koja doprinose društvenim i globalnim ciljevima, posebno u kontekstu održivog razvoja.

2. Mreža stručnjaka i mentora – Učesnici programa imaju priliku da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti, uključujući biznis, tehnologiju, i društveni razvoj, te da dobiju mentorstvo koje će im pomoći da unaprijede svoje projekte.

3. Globalna prepoznatljivost – Pobjednici Univation programa dobijaju priliku da budu prepoznati na globalnom nivou kroz učešće na WSA Globalnom kongresu, gdje mogu predstaviti svoje projekte međunarodnoj publici, uključujući potencijalne investitore i partnere.

4. Umrežavanje i saradnja – Program nudi mogućnost povezivanja s mladim inovatorima iz cijelog svijeta, što doprinosi širenju ideja i zajedničkom rješavanju globalnih izazova.

Univation program je osmišljen da inspiriše nove generacije da koriste tehnologiju na kreativan i odgovoran način, uz fokus na društvenu korist i održivi razvoj.

Ove godine, biramo dvije studentice koje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na pomenutom programu.

Program se sprovodi u dvije faze:

  • Online faze s nizom webinara, diskusija i radionica od strane renomiranih univerzitetskih profesora i stručnjaka, i
  • Onsite faze koja se sastoji od analize postojećih rješenja u okviru Evropskog Festivala mladih inovatora i inovatorica koji će se održati u Gracu, Austrija.

Važni datumi:

  • Rok za prijave: 20. oktobar 2024. godine (do 16h).
  • Početak online programa: 31. oktobar 2024. godine.
  • Kraj online programa: 21. novembar 2024. godine
  • Evropski festival mladih inovatora i inovatorica: 27. – 29. novembar 2024. godine
  • Link za prijave: https://forms.gle/kE5WvyRjmA3gJZpU8

      Napomena:

  • Prijavom na WSA Univation program obavezujete se da prisustvujete na svim online webinarima i Evropskom Festivalu mladih u Grazu, Austrija. Kotizaciju za učešće na programu za obje faze, putne troškove do Graza i nazad, smještaj i hranu u Grazu pokriva Udruženje građana “Laboratorium” kroz projekt “IT Girls dolaze u vaše škole” finansiran od strane UNICEF-a BiH.

Za više informacije, budite slobodni da nas kontaktirate: sarah.idrizovic@laboratorium.ba