Pridruži se globalnoj mreži pokretača promjena – World Summit Awards traži kandidate iz Bosne i Hercegovine!

Digitalna tehnologija ima moć transformacije društva, a World Summit Awards (WSA) već 20 godina prepoznaje i slavi digitalna rješenja koja imaju značajan društveni uticaj na lokalnom i globalnom nivou. Ove godine, Bosna i Hercegovina ima priliku poslati svojih 8 najboljih inovacija na prestižni WSA Globalni kongres 2025. godine u Hyderabadu, Indija!

Ako ste razvili digitalno rješenje koje ima snažan uticaj na zajednicu i želite dobiti globalno priznanje za vaš rad, ovo je vaša prilika! Proces prijave uključuje samo 13 pitanja, a vaša inovacija može dobiti šansu za predstavljanje Bosne i Hercegovine na svjetskoj sceni.

Zašto učestvovati?

WSA pruža jedinstvenu platformu za digitalne inovatore koji žele doprinijeti rješavanju globalnih problema korištenjem tehnologije. Vaše rješenje može biti u bilo kojem obliku digitalne aplikacije – mobilna, web, IoT ili druga tehnologija. Glavni kriterij je da doprinosi poboljšanju kvalitete života ljudi u vašoj zajednici.

WSA nije samo nagrada. To je i mentorstvo, prilika za učenje i globalne konekcije koje će otvoriti vrata novim mogućnostima. Kao učesnik, dobit ćete priliku da se povežete sa globalnim liderima u digitalnim inovacijama, učestvujete u radionicama, dijelite svoja iskustva i učite od drugih društvenih poduzetnika iz cijelog svijeta.

Kako izgleda pobjedničko rješenje?

Digitalno je:

  • Web stranica
  • Mobilna aplikacija
  • Aplikacija za nosive uređaje
  • Proizvod zasnovan na SMS-u
  • Mobilna igra
  • Interaktivna mobilna produkcija

Inovativno je:

  • Pokrenuto u posljednje tri godine ili nedavno implementiralo novu funkciju koja je povećala njegov uticaj

Pokrenuto je i pravi pozitivne promjene:

  • Potpuno funkcionalan proizvod
  • Demonstrira lokalni uticaj

Stupite u kontakt s nama i istražimo mogućnost nominacije vašeg rješenja kao jednog od 8 primjera najbolje prakse za ovo prestižno globalno takmičenje.

Za više informacija o načinu prijave, kriterijima te pravilima, posjetite: https://wsa-global.org/contest/submission-guide/

Za kratki uvod u WSA sistem, kontakt i profil nacionalne ekspertice, profile mladih ambasadora te sve dosadašnje pobjednike iz Bosne i Hercegovine, posjetite: https://wsa-global.org/country/bosnia%20and%20herzegovina/

Prijavite se, pokažite svoje rješenje i možda baš vi budete predstavljali našu zemlju u Indiji sljedeće godine!

Ne propustite priliku – prijavite se do 15. oktobra i budite dio globalne promjene!