Trening kamp:”IT Girls: Create, Innovate, Lead”

U eri digitalizacije, kada tehnologija oblikuje svijet oko nas, djevojke širom Bosne i Hercegovine i Srbije dobijaju priliku da postanu liderke IKT budućnosti. UNICEF u BiH u partnerstvu s Udruženjem građana “Laboratorium” Tuzla zajedno sa UNICEF Srbija i njihovim partnerima OPENS Novi Sad, organizira prvi zajednički trening kamp “IT Girls: Create, Innovate, Lead”, koji će se održati u Sarajevu od 11. do 13. oktobra 2024. godine. 

Ako imate između 14 i 19 godina, a pri tome dolazite iz Bosne i Hercegovine ili Srbije, ovo je jedinstvena prilika da uđete u svijet tehnologije i inovacija, uz podršku vrhunskih mentorica i edukatorica.

Šta vas očekuje?

Ovaj trodnevni kamp nudi mnogo više od klasičnih predavanja i teorijskih objašnjenja. Elektronika, robotika, programiranje, UX/UI dizajn i korištenje alata poput Chat GPT-a samo su neki od izazova koji čekaju djevojke željne znanja. Sve učesnice će se okušati u praktičnim vježbama i rješavanju problema u realnom laboratorijskom okruženju. Kroz dinamične aktivnosti i kreativne zadatke, razvijat ćete svoju sposobnost logičkog razmišljanja, inovativnog pristupa i timskog rada.

Mentorice kao ključ uspjeha

Tim mentorica – 20 uspješnih žena iz oblasti tehnologije, dizajna i programiranja bit će tu da vas vode kroz svaki korak. Kroz njihove priče, savjete i iskustva, ne samo da ćete steći nova tehnička znanja, već i inspiraciju da postanete liderke u svojim zajednicama. One su dokaz da je uspjeh u tehnologiji itekako dostižan i za žene, te će vam pokazati kako da iskoristite svoje vještine za stvaranje pozitivnih promjena.

Ograničena mjesta – prijavite se na vrijeme!

Samo 100 djevojaka – 50 iz Bosne i Hercegovine i 50 iz Srbije – dobit će priliku da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju. Prijave traju od 6. do 25. septembra 2024. godine, a mjesta su ograničena, pa je važno da se prijavite što prije.

Za one koji dolaze izvan Sarajeva, osigurani su smještaj i troškovi prijevoza.

Prijave su moguće putem linka: https://forms.gle/X1yKpiDsi4zru2Ec6

Tehnologija se neprestano razvija, a sa njom i prilike za mlade djevojke da preuzmu vodeću ulogu u tom razvoju. Kroz kamp IT Girls: “Create, Innovate, Lead”, nastojimo osnažiti novu generaciju djevojčica i djevojaka, pružajući im znanja i vještine koje će im omogućiti da kreiraju, inoviraju i vode IKT promjene u budućnosti.

Ne propustite priliku da budete dio ovog nevjerovatnog putovanja – prijavite se i započnite svoju tech avanturu!